Мистерията около литовката в Калугерово остава

12 дни след появата й в селото жената е под грижите на добри хора, но трудно се отпуска да говори

Неизвестните около непознатата чужденка, пребиваваща вече 12-и ден в Калугерово, остават. Все още не се знае нито откъде е дошла литовката, нито как е попаднала в селото. Тя почти не говори, трудно общува с непознати, очевидно е, че е преживяла някакъв тежък стрес. Притеснява се в присъствието на мъже, трудно се отпуска и пред психоложката, осигурена й от местната фондация „Арт Ангел“ и председателя на организацията Илиян Кузманов. От местното кметство пък са й осигурили подслон в стая, където има легло, климатик, санитарен възел. Но казват, че жената се нуждае от по-специални грижи и е редно да бъде настанена в социално заведение. В първите дни избягвала хората, срещнати случайно по улиците на селото. Нощувала навън, на студа, по седалките на местния стадион.

Потърсихме повече информация от институции, които са били сезирани за изпадналата в беда жена. Получихме отказ, тъй като самата тя не пожелала случаят й да бъде коментиран в медии. От наши източници научихме какво е разказала до момента. Твърди, че няма семейство и близки. Казва се Мария, но по вяра е мюсюлманка. Доста време се е скитала не само из България, но и в много други държави, преди да попадне в Калугерово и да бъде приютена от местните хора. Владее добре английски и руски език. Какво се е случило по време на тези нейни митарства по пътищата, никой не знае.

Водени от човешко съчувствие, калугеровци уверяват, че ще се грижат за нея и ще направят необходимото, за да се чувства добре, докато е при тях. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Цццц

Цццц

12.11.2020 | 21:39

Жената е мюсюлманка, била тръгнала към Турция. Нека помислим кои хора пътуват в тази посоката Турция - Сирия на всяка цена? Симпатизантите на едни ,,мили,, хора маскирани, като нинджи.

Отговори
0 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?