32

Мисията успешна: Индустриален дрон ще помага при издирването на хора

Високотехнологичният уред е купен с подкрепата на множество дарители

Кампанията DMS SPASITELI събра необходимата сума за закупуването на дрон и съпътстващите компоненти, съобщиха от „Планинско спасяване-Пазарджик“. Даренията са събрани през различни дарителски канали, но мисията е успешна, благодарим на всички дарители! - допълват от доброволческата организация и съобщават, че кампанията е прекратена.

Резултатът от нея - събрани са достатъчно средства за закупуване на индустриален дрон с термокамера за издирвателни и спасителни акции. Нещо повече - сумата ще позволи да се купи зарядна станция, с която ще може да се зареждат при нужда батериите при полеви условия.

За успеха на благотворителната кампания, наречена „Дронът - моят спасител“ роля имат множество фирми, организации и граждани.

„Изказваме нашите искрени благодарности на екипите от ангели-хранители от Фондация "BCause: в помощ на благотворителността", които поеха нашата мисия за своя и чрез Платформата и DMS - България (Единен дарителски номер) да ни подкрепя и да дадат гласност за нас като доброволци. 

Изказваме възхищението си от поетия ангажимент на Сдружение Един Процент Промяна, които приеха хората в сдружението ни за своя кауза и посветиха месец МАЙ 2024 г. за "нашият месец" - Месецът на "Дронът - пръв спасител при акции и бедствия".

Благодарение на тяхната подкрепа и амбиция, кампанията дори надхвърли заложената цел. Прекланяме се пред непоколебимостта да постигнем успешнна дарителска кампания!

Разбира се има хора и организации, едни от които са  Евгени Абаджиев, председател на СДРУЖЕНИЕ ЛРД”СОКОЛ 1893” - Пазарджик и Областна Администрация Пазарджик в лицето на Валентина Кайтазова и стефан димитров, които не спряха да ни подкрепят!

Всички заедно творим добро!

Невъзможно е да изразим благодарностите към всеки един от екипите и дарители, с които работихме, тъй като разбрахме, че доброто има много имена, но често остава анонимно. Благодарим ти! Благодарим ви! За да ни има!

Доброто винаги е тихо!“ - коментираха от „Планинско спасяване - Пазарджик“.

Дронове с термална камера предоставят записи и кадри, които са използвани при издирване на изгубени хора. Tepмaлнитe ĸaмepи нa дpoнoвeтe имат знaчимo пpилoжeниe зa cпacявaнeтo нa живoти в ycлoжнeни ycлoвия – през тъмната част на денонощието, cĸpити oт пpeдмeти или зaтpyпaни в cгpaди, на тpyднoдocтъпни тъмни и гористи paйoни.

Дронът пести жизненоважно време и дори предотвратява cмъpт на пострадалите, както способстват безопасността на аварийните спасителни екипи за достигане на мястото на инцидента.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?