Следвайте ни

Миро Ангелов спечели рали "Пещера'2021"

viber icon

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia R5 спечелиха първото място на автомобилното рали спринт "Пещера'2021", което се проведе в родопското градче след 8 години пауза. Победителите, състезаващи се в категория RC2 финишираха с общо време от 31:41,5 минути.

След тях се наредиха представителите на "Автоцар"(Панагюрище) Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208/ Те записаха време от 32:46,7 минути и се състезаваха в категория RC4.

На третата позиция остана тандемът Антон Титов/Динко Георгиев също с Peugeot 208 и време от 32:59,5 минути. Двамата са представители на категория HC2.

За първото издание на пещерския рали спринт бяха подадени 28 заявки, а през церемониалния старт вчера преминаха 26 автомобила. До финала стигнаха 24 екипажа.

Битката в клас RC 4 бе една от най-интересните в състезанието. С по-малко от 5 секунди на финала младият панагюрец Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков успя да победи екипажа на “Мегапорт” Антон Титов и Динко Георгиев. Трети в този клас останаха двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов.

В клас HC2 с победа завърши екипажът на “БМВ клуб България” Борис Григоров и Виктор Миленков с Mitsubishi Lancer Evo 9. Те завършиха пред Пламен Пантелеев и Свилен Савов (VW Polo). Трети в този клас останаха Иво Иванов и Николай Тенчев (Subaru Impreza WRX).

За първото след 8 години пауза в Пещера рали организаторите на надпреварата бяха заложили на стари и изпитани отсечки, които са били част от рали “Хеброс” и WRC Рали България, а именно специален етап “Пещера”, който участниците традиционно преминаха по два пъти. 

Скоростния етап “Св. Константин” също бе с две минавания. Общата дистанция на рали-спринта е 96.50 км, от които 48.32 км. са състезателни.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?