Следвайте ни

Миризма на свински фекалии мори пазарджиклии

viber icon

РИОСВ – Пазарджик да направи моментално проверка във връзка с непоносимата миризма на животинска тор, която се носи вече почти денонощно из областния център. За това настояват читатели на „Марица”. 

„Миризмата от свински фекалии вече е непоносима. Тя е натрапчива и зловонна. По-рано се усещаше предимно вечер, когато излезе слаб вятър, но от известно време мирише почти денонощно”, оплака се пред наш репортер Ангел Николов, който живее непосредствено до канала „Паша Арк”.

Той предполага, че свински екскременти се изпускат в река Тополница от ферма в землището на Юнаците, а в последствие от там отиват директно в напоителния канал, пресичащ целия град.  

Друга хипотеза препраща причините за вонята към свинефермата край "Фазанарията", която е от време оно.

В някогашното ДЗС до квартал "Запад" също се гледат животни, но основно крави, което изключва там да е първоизточникът на миризмите.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?