32

Министърът на правосъдието: Условията за лишените от свобода се подобряват

През последните седем години битовите условия в местата за лишаване от свобода в страната са значително подобрени, каза служебният министър на правосъдието Мария Павлова. Днес тя присъства на церемонията по повод 80-тата годишнина от откриването на затвора в Пазарджик, съобщи БТА.

В момента пред финализиране са още четири проекта, свързани с местата за изтърпяване на наказания, каза още Мария Павлова и уточни, че това са затворническите общежития в Пловдив , Самораново и Петрич.

Мария Павлова коментира и случая с инспектора от Висшия съдебен съвет (ВСС) Александър Мумджиев, срещу когото има образувано досъдебно производство за непристойно поведение във Враца. "Не искам да прехвърлям отговорността на никого, но Народното събрание е органът, който трябваше доста отдавна да смени състава на Инспектрота на ВСС. Това е орган с отдавна изтекъл мандат и реално те карат втори мандат", посочи още служебният министър на правосъдието.
 
Мария Павлова съобщи, че е назначена проверка, която трябва да изясни защо обвиненият в педофилство пастор Даниел Хъл не е получил призовката си в срок, което за шести път отлага началото на съдебния процес срещу него.

По повод годишнината в учебния център на затвора беше прожектиран документален филм, а театрална трупа и певчески състав на лишени от свобода изнесоха представление. 

Гости на събитието бяха областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, заместник- кметът на Пазарджик Любомир Гечев, професионалното ръководство на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, представители на съдебната власт.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?