Следвайте ни

Министърът на отбраната Георги Панайотов идва на полигона в Црънча

Спецсилите ще представят утре демонстрация на способности в рамките на съвместната българо-американска подготовка JCET

viber icon

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще присъства утре, 26 август, на учебен полигон „Црънча“ на демонстрация на способности на участниците в съвместната българо-американска подготовка JCET. Тя се провежда от 16 август до 10 септември и в нея участват военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции и взвод от Специалните сили на САЩ. Демонстрациите ще наблюдава и посланикът на САЩ Херо Мустафа, съобщават от Министерството на отбраната.

Участниците в JCET ще демонстрират планиране на специална операция, огневи тренировки на къси и средни дистанции с различни образци оръжия - български и американски; снайперска подготовка; тактически действия в затворени помещения; взривяване; патрулиране; засада.

Целите на учението са повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействие при изпълнение на съвместни специални операции; задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и САЩ и разширяване на сътрудничеството в Балканския и Черноморски регион в областта на сигурността.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?