Следвайте ни

Министър и кмет откриха обновената зала "Васил Левски"

viber icon

Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на общината Тодор Попов отрязаха лентата на обновената спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик. Държавата отпусна 133 000 лв. за ремонта, а дофинансирането на дейностите направи община Пазарджик.

През годините в спортна зала "Васил Левски" бяха извършени няколко вътрешни ремонта, включително подмяна на отоплението, реновиране на съблекални, общи части, сервизни помещения, тоалетни, но залата се нуждаеше от подмяна на покрива и ремонт на фасадните части. Тя вече има и ефектно външно осветление.

 

Министър Кралев поздрави спортистите и присъстващите млади надежди на Пазарджик, като каза, че е "впечатлен от мащабите, с които Пазарджик развива своите спортни клубове и база". Той допълни, че инвестициите в спортна инфраструктура на града ще продължат. В областният център предстои изграждане на физкултурен салон в ПГ по "Химични и хранителни технологии".

"Знаете, че в двора на Спортното училище се строи тренировъчна зала за 1,3 милиона лева. Освен това са предвидени и 2 милиона лева за новата зала на Зоната на здравето", припомни министърът.

„Щастлив съм, че днес сме тук, за да покажем, че когато местната власт и държавната работят заедно, резултатите са повече от добри. Защото ние нагледно показваме какъв е работещият модел, каква е добрата рецепта за това всички, които обичаме спорта, да правим неща, които са полезни и са свързани с целта, която всички ние преследваме, а именно, все повече здрави, млади хора, които да имат физическа активност, които да бъдат дисциплинирани, мотивирани, амбициозни и успешни. Всеки лев, инвестиран в спорт, е инвестиция в здраве!“, заяви от своя страна кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

„Залата има вида, който заслужава. Пред нея са портретите на хората, които са оставили трайна следа в историята на спорта не само в нашия град и нашата страна, а на световно ниво“, каза още Тодор Попов. "Благодаря на Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Кралев, който по наше настояване осигури средствата за ремонта и само след месец и половина нашата спортна зала вече има нов, съвременен облик."

По време на церемонията бе открита и новоизградената експозиция, представяща с пана олимпийските шампиони и медалисти на Пазарджик. Чрез нея за поколенията ще се съхранят имената и портретите на видните спортисти – Серафим Тодоров, Георги Мърков, Николай Пешалов, Борислав Гидиков, Ренета Камберова, Георги Георгиев и Атанас Шопов, Гинка Гюрова, Неделчо Шишков, Диляна Георгиева, Лиляна Васева и Йордан Биков.  

Постиженията и големите успехи на всеки един от тях бяха представени на десетките спортисти дошли за откриването на ремонтираната зала "Васил Левски".

Освен кмет и министър сред официалните гости на събитието бяха общинските съветници Найден Шопов, Ренета Камберова, Георги Георгиев, както и големи имена на пазарджишкия спорт като Серафим Тодоров(бокс), Георги Мърков(борба), Борислав Гидиков(вдигане на тежести) и Гинка Гюрова(гребане).   

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай