Следвайте ни

Минаха 20 години, а сякаш бе вчера

viber icon

21-ви януари е Ден на родилната помощ, но и празник за всички, работили през последните 20 години за в-к „Пазарджишка Марица”.

На този ден през 2001-ва година в стария офис на Изчислителния център подкарахме брой първи на „Маричката”. Денят не бе избран случайно, защото символично на него трябваше да се роди най-новият вестник на Пазарджик.

Бяхме готин екип, букет от млади и ентусиазирани хора, на които много им се бачкаше. А, какво значи марката „Марица” и какъв стандарт трябваше да гоним, видяхме няколко дни преди това в централата на големия вестник в Пловдив. Тогава разбрахме всъщност, че не просто сме започнали нова работа, а сме станали част от една емблема, чийто корени датират от над 100 години.

Знаехме добре с какво се сме се захванали, но трябваше да се учим на вестникарство в движение – всеки ден и всеки брой беше въпрос на доказване, но и безценен опит за членовете на екипа. А, когато за ментори имаш ерудити в професията като Степан Ерамян и Спас Василев, всичко сякаш се правеше с лекота и удоволствие. Защото е важно да има от кого да попиваш тънкостите на занаята. 

Никога не съм крил, че при мен хобито стана професия – нещо което пожелавам на всеки човек. Това те зарежда емоционално всеки ден, но и ти помага, когато е най-трудно. Защото за тези 20 години видяхме две и двеста, но любовта към професията ни помогна да останем в нея.

И да съхраним „Марица” макар и в нова, модерна, в съзвучие с времето и сегашните стандарти форма.

Защото „Марица” е идея, а не цел.    

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай