102

Михаела Стефанова с достойно представяне в Дубай

Пазарджиклийката Михаела Стефанова записа достойно представяне на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Дубай, ОАЕ.

Около 2000 състезатели и треньори от над 100 нации мериха сили в трите оръжия - сабя, рапира и шпага в индивидуалните и  отборни състезания. Там силно участие направи представителката на България Михаела Стефанова, която бе с личен треньор Димитър Донов. Михаела е  състезателка на СК "Пентатлон"(Пазарджик) и ученичка в Спортното училище на областния център. В индивидуалното класиране при девойките с оръжие шпага тя се класира на престижното 23-то място, в конкуренцията на 160 участнички. "Това е едно от най-добрите класирания на българска фехтовачка на състезание от такъв ранг, имайки предвид, че тя е само на 15 г. и участва за първи път на световно първенство, мерейки сили с девойки до 20 г.", отбеляза по този повод треньорът й Димитър Донов. 

В индивидуалното състезание на кадетки Михаела Стефанова се състезава в конкуренция на 109 момичета, където отново показа своята класа като постигна 24-то място и съвсем малко не и достигна да е в топ 16 и да атакува призовата осмица. Само след три дни на нея й  предстои да участва и на Държавните първенства за кадетки и девойки, който ще се проведат в Приморско и там в СК "Пентатлон" очакват тя да затвърди позицията си на една от най-добрите в Българската по фехтовка на оръжие шпага.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?