32

Местят Центъра за кариерно консултиране

Центърът за кариерно консултиране към МОН да се премести и да освободи сегашната си сграда в двора на пазарджишкото училище "Христо Смирненски". Това предложение предстои да гласуват съветниците на януарската си сесия. То е внесено по молба от ръководството на школото, а в мотивите се посочва, че учениците са се увеличили от 126 на 320, което поражда необходимост от повече помещения.

Става дума за т.нар. "малко училище", в което образователната дейност започва малко след Освобождението - през 1893 година, и никога не е имало друго предназначение. И днес то е действащо училище. 

По стечение на обстоятелствата обаче през 2012 година, когато децата са били много по-малко - 126, свободните към онзи момент помещения започват да се ползват от МОН по Националния проект за създаване на центрове за кариерно консултиране.

Ръководството на учебното заведение е кандидатствало пред образователното министерство с проект за финансова подкрепа за зданието, което е паметник на културата. Той е одобрен, финансирането е предоставено и предстои след възстановителни дейности през май 2023 година сградата отново да се превърне в училище.

След увеличаването на учениците в "малкото училище" са осигурени три класни стаи, два компютърни кабинета и стая по занимания и интереси. Там е планирано да има още една класна стая, учителска стая, кабинет за работа с деца със СОП и кабинет на психолога.

Предвидено е Центърът за кариерно консултиране да се премести в Средношколското общежитие на ул. "Градинарска".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?