Следвайте ни

Месец срещу агресията проведоха в Спортното училище

viber icon

               Месец декември в Спортно училище – Пазарджик  беше посветен на общественозначимия  проблем с агресията  и начините за разрешаването на конфликти между подрастващите. В рамките на две седмици бяха проведени поредица от срещи на учениците от всички класове с представители на местната Комисия за противообществени прояви  и на Детска педагогическа стая към МВР – Пазарджик.

               Лекторите Бисерка Трайкова, Десислава Вълкова и Йордан Кискинов  запознаха  учениците с различните прояви на агресия, последствията, които поражда, начините за справяне с нея. И как безопасно да се справим с конфликтите, които се зараждат в училище и на улицата. Учениците научиха към кого и към кои институции могат да се обърнат, за да потърсят помощ.

               Децата споделиха конкретни случаи на проява на различни видове агресия и конфликти, на които са били свидетели или в които са участвали. Получиха полезни съвети от професионалистите как да се справят, ако се окажат участници в подобни ситуации. Разговорите бяха съпътствани от видеоматериали, които  онагледяваха различните видове насилие, конфликти  и последствията от тях.

               Организатор на срещите с представителите на Комисията за противообществените прояви и Детска педагогическа стая към МВР- Пазарджик  беше Людмила Атанасова  председател на УКБППМН към Спортно училище – Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?