32
Следвайте ни

Медсестри протестират срещу уволнението на колежка

viber icon

Медицински сестри от Пазарджишко ще се включат в поредния протест в подкрепа на своя колежка, съобщават от Синдиката на българските медицински специалисти. Повод за проявата е отстраняването на Веселина Ганчева, главна сестра в столичната болница "Света София". Недоволните ще се съберат в двора на лечебното заведение, за да поискат оставката на изпълнителния директор днес от 13,00 часа.

Ето какво гласи съобщението на профсъюзната организация:

Факт е поредният ПРОИЗВОЛ срещу медицинска сестра, водеща протестите през последните години и член на Синдиката на медицинските специалисти.

Този път е отстранена НЕправомерно главната сестра на МБАЛББ „Света София“ ЕАД - ВЕСЕЛИНА ГАНЧЕВА.

Причината е,  непрестанната  и борба за правата на медицинските специалисти както и това, че сигнализира институции и предизвиква проверки заради грубо погазване на трудовото законодателство от страна на директора.

Протеста в нейна подкрапа и искане оставката на изпълнителния директор, ще започне от 13 ч. на 22.11.21г. в двора на болницата. 

Димитрия Димитрова от Пазарджик, която е съучредител на Синдиката на българските медицински специалисти, коментира пред "Марица", че митингът ще бъде мащабен - очаква се подкрепа от столицата, Бургас, Сливен, Варна, Пазарджик, Враца и Видин. Недоволните ще протестират и пред Министерството на здравеопазването като принципал на държавните болници с настояване да се прекратят уволненията на неудобни здравни служители. Отсега се подготвят да преговарят и с новата власт за подобряване условията на труд в системата на здравеопазването.

В случая Веселина Ганчева е освободена от работа с писмо по куриер, докато е била в болничен. Преди време по синдикални причини бяха уволнени и други медсестри, някои от които са преминали в частния сектор, но повечето се подготвят да емигрират. Това се случва в поредната ковид вълна и на фона на перманентен глад за медици. Димитрова прогнозира, че много скоро в болниците няма да има кой да лекува пациентите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пет

Пет

22.11.2021 | 22:43

Много скоро и няма да има и медицински кадри да лекуват народа..и военни да защитават границата с Турция..като тръгнат бежанците..очертава се Светло Бъдеще!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?