32

Медицинският хеликоптер летя до Велинград с нова мисия

Нова мисия на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) бе реализирана вчера, съобщават от Центъра.

Дежурният медицински екип – д-р Динко Щилянов и сестра Нина Минкова, са се отзовали на сигнал, подаден към Координационната централа на ЦСМПВ в 11,55 ч.

Пациентът е 70-годишна жена в тежко състояние с черепно-мозъчна травма, получена по-рано през деня вследствие на падане. Първоначално жената – зъболекарка, била настанена в МБАЛ – Велинград, но след преценка на медицинските специалисти е подаден сигнал за необходимостта от преместване в лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност.

Екипът на Координационната централа с ръководители на смяна д-р Людмила Петрова и д-р Диян Ганев осъществява организацията за транспорта на пациентката до София.

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Велин Андреев и Васил Вълков, е излетял в 12,23 часа и тридесет и две минути по-късно е пристигнал във Велинград, съобщи Здраве.нет. Жената е транспортирана до мястото на кацане, където в 13,15 ч. е поета от аеромедицинския екип. В 14,00 ч. хеликоптерът каца на площадката на УМБАЛ „Света Анна“, където екип на Спешното отделение поема 70-годишната пациентка.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?