Следвайте ни

Медици спасиха ръката на млад пловдивчанин, пострадал при рязане на плочки

viber icon

Медици от МБАЛ-Велинград спасиха ръката на 36-годишния Живко от Пловдив, който претърпя изключително сложна ортопедична операция, съобщават от лечебното заведение. Живко е приет на 16 юли по спешност, поради травма - резултат от рязане на плочки. Ръката му е частично ампутирана, а кръвоснабдяването и е изцяло прекъснато. Веднага е направена спешна операция, с която е възстановено храненето на ръката, чрез шев на артерия брахиалис (мишничната артерия), вена брахиалис, вена базилика и са възстановени нервите- (нервус медианус - n. medianus) и (нервус улнарис- n. Ulnaris). Екипът, извършил операцията на Живко, е в състав: д-р Жеко Чешмеджиев, д-р Димитър Карабожиков, д-р Константин Кърпачев, анестезиолог- Доц. Маргарита Кадийска, операционни сестри- Славка Фотева и Ваня Гергова, анестезиологични сестри- Айгюн Мустафа и Фатиме Градева, операционни санитари- Марияна Иванова и Ади Налбантова.
За Живко вече е преминал тридневният критичен период за тромбоза на анастомозите. Ръката е раздвижена. Направена е консултация и доплер от съдовия хирург д-р Веселин Грозев, от които е ясно, че ръката е захранена. На младия мъж предстоят още операции за възстановяване на моторните снопчета на двигателните нерви.
На Живко и на всички наши пациенти желаем здраве, надежда и сила за преодоляване на всяко изпитание - допълват от велинградската болница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Валл

Валл

23.07.2021 | 15:01

Браво на лекарите...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?