Следвайте ни

Медици спасиха болни с КОВИД и тежка дихателна недостатъчност

39-годишна жена се връща към живота след 12 дни в кома

viber icon

Усмивки и сърдечни благодарности след тежки дни на белодробна вентилация! Представяме Ви Анифе на 39г. от с.Пашови и Митко на 57г. от гр. Костандово. Анифе постъпва на 24 Февруари в интензивния сектор на КОВИД отделението на МБАЛ- Велинград с дихателна недостатьчност - над 75% ангажираност на белодробния паренхим, коматозно състояние. В продължение на 12 дни пациентката е на изкуствена белодробна вентилация (12 дни в кома). В резултат на проведеното интезивно лечение и благодарение на положените изключителни грижи от страна на целия екип на КОВИД- Отделението, днес месец по-късно, тя е в добро общо състояние и с поглед насочен към дома. В момента с пациентката се провежда активна рехабилитация и съвсем скоро, тя ще бъде при своите близки и роднини!

Митко постъпва в отделението на 5 Март също с остра дихателна недостатьчност и придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Около седмица той също е на изкуствена белодробна вентилация. 19 дни по-късно, благодарение на интензивното лечение, Митко е в добро общо състояние и подобряваща се белодробна функция. Двамата пациенти благодарят от сърце на ангелите в бяло, върнали ги към живота и подарили им усмивка отново.
Ние им желаем бързо възстановяване, сила и вяра, за да се върнат час по- скоро у дома!

На тези, които спасяват животи, раждат надежди и връщат усмивките върху лицата на нашите пациенти - на тях БЛАГОДАРИМ и пред техния труд се прекланяме!
Ценете живота! Спазвайте правилата и се пазете, мили приятели на МБАЛ- Велинград и Медицински център "Велинград 2017"!

*Източник - МБАЛ-Велинград и Медицински център "Велинград 2017"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?