Следвайте ни

Мечето Теди преподава онлайн уроци по пътна безопасност

Децата ще усвоят знания за пресичане на натоварени кръстовища и ще научат по-добре правилата за управление на велосипед и тротинетка

viber icon

Мечето Теди кани всички деца от началните класове на виртуален урок „Пресичам безопасно с Теди”. Заедно с инспекторите от пътна полиция децата ще разгледат важни ситуации на пътя и ще видят демонстрации на правилно и неправилно поведение. Урокът е свободно достъпен на: https://presicham-s.tedi.bg/.

От началото на месец ноември над 8000 деца от първи до трети клас от 30 училища в страната – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч, се включиха в мултимедийния урок с помощта на своите учители в училище. Малките ученици се запознаха с най-важните правила, които трябва да знаят като пешеходци, пътници в автомобил или водачи на велосипед и тротинетка. 

Урокът, проведен в училищата, бе последван от тест за проверка на знанията по безопасност на движението по пътищата, а някои преподаватели организираха и допълнителни демонстрации в реална градска среда в близост до училищните сгради. По време на заниманията, на учениците от начален курс беше обърнато специално внимание върху правилата за управление на велосипеди и тротинетки, които се отнасят за деца до 12 години. Също така, акцент във виртуалния урок беше и правилното поведение при пресичане на големи кръстовища, където светофарът свети зелено едновременно за пешеходците и за автомобилите, и където децата биха се затруднили как да преминат безопасно.

 „Вярваме, че инициативата е в помощ на децата и техните родители. Постарахме се по увлекателен за малките ученици начин да им представим сериозна и важна информация, свързана с тяхната безопасност на пътя. Гледаме напред към 2021 г., когато се надяваме обстановката да ни позволи да реализираме урок на живо в училищата, в присъствието на инспекторите от пътна полиция, тъй като непосредственият човешки контакт е особено ценен както за децата, така и за нас“, каза Савина Паликарева, маркетинг мениджър на компанията, която организира уроците по пътна безопасност съвместно с Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?