32
Следвайте ни

Майстори кулинари изкушават с изпипани ястия за празниците

viber icon

Много повече активност и много повече креативност показват заведения в Пазарджишко в навечерието на зимните празници, показа проверка на "Марица". Тази зима майсторите кулинари отрано са готови с предложенията си. С опция за доставка до дома, която в рамките на града е безплатна.

 

В днешните времена на неизбежна дигитализация, както и на препоръчителна изолация заради коронавируса ресторантьорите откриха своя шанс да достигнат до евентуални клиенти чрез възможностите на интернет и най-вече на Фейсбук като предпочитана социална мрежа сред местните хора. Това се случи още в началото на пандемията, като от ден на ден офертите стават все повече, все по-красиво илюстрирани, с все по-внимателно подбрани думи, така че да привличат колкото може повече внимание. Това важи и за всекидневните предложения за обедно меню или готова храна за вечеря, а сега в още по-голяма степен - и до празничните ястия. Поръчките за тях вече се приемат, а публикациите по темата се радват на приличен интерес в пазарджишките групи.

Ако нямате време, желание или умения да готвите добре, може да спасите положението за Никулден, като поръчате готов пълнен шаран 2-2,5 кг за 30 лева. Засега други рибни ястия не се предлагат, но ако не харесвате шаран и попитате за ястие с друг вид риба, със сигурност няма да откажат да ви я сготвят.

Постите продължават и след Никулден, но пък за българина празникът не е празник без тежка трапеза. По-скромните предложения за нея са приготвени пиле или патица с тегло 2-2,2 кг на цена от 25 лева. Пуйка пет кг и половина пък би струвала 60 лева.

Най-скъпо е печено цяло агне - 250 лева за 14 кг. За по-малка компания обаче може да се избере опцията за агнешка предна четвърт с ориз или картофи срещу 65 лева.

Малко над 200 лева е печено прасенце, тежащо около 15 кг. И със свинското има по-бюджетни възможности, като врат около 3 кг за 45 лева, джолан с картофи и моркови или ориз и кисело зеле пък е 30 лева.

Някои заведения приемат и заявки само за печене на агнета, прасенца или птици.

Потърсени за коментар дали дигиталните оферти им помагат да спасят бизнеса си, ресторантьори споделиха пред „Марица“, че положението им все още никак не е розово. Било е много по-тежко при пълното парализиране на обществения живот, макар и за кратко, в началото на пандемията, но и сега припечеленото е колкото за оцеляване и покриване на неизбежните плащания. Цените – както на всекидневните менюта, така и на по-специалните ястия, са на минимума, колкото да има и нещо отгоре, а майсторите готвачи стискат палци хората да имат пари и да се осмелят да поразтворят кесиите си за предстоящите зимни празници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?