Следвайте ни

Матури 2018-а: Нулева година за преписвачите

viber icon

И на втората тазгодишна матура нямаше регистрирани опити за преписване - поне в област Пазарджик. Това потвърдиха и от Районното управление по образованието, това твърдяха и самите зрелостници. По всичко личи, че тази година преписвачите са си дали почивка или са се стреснали от мерките за сигурност. Дали това е резултат от въвеждането на тотален "Биг Брадър" по време на изпитите, или технологиите са изостанали от мерките за сигурност - времето ще покаже.

В сряда на матура по избор се явиха 1442-ма зрелостници. За поредна година най-много бяха избралите биология и здравно образование - 571. Знанията си по английски мериха 383-ма, по география и икономика - 279. Матура по френски държаха 11 ученици. Своеобразен рекорд беше поставен с матурите по химия и физика, на които  се явиха само по един зрелостник.

Чувствата след изпита бяха смесени. Мнозина бяха доволни от представянето си, други пък признаха, че не са съвсем сигурни в резултата. Екипът ни разговаря с тях пред гимназия "Аксаков", където беше изпитът по английски език.

Даниел се похвали, че се е справил с изпита на сто процента. Той е избрал да държи изпит по английски, тъй като се чувства уверен в знанията си и иска да  продължи образованието си в чужбина.

Цвети пък е държала изпит по философия. Младата дама иска да учи право  в Англия. Избрала е този предмет, защото оценката няма да  навреди при кандидатстването. По думите , изпитът е лесен, затова очаква добър резултат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?