32
Следвайте ни

Масовото антиковид тестване вдъхнови учителка за весел стих

viber icon

Масовото тестване и Плюнчо са главните герои в изключително свежо стихотворение, с което вчера са били посрещнати деца и родители в пазарджишкото Първо основно училище "Свети Климент Охридски". Авторката е Гергана Манчева, учителка в целодневната организация на учебните дейности в началния етап. В него тя предава своите емоции в очакване на необичайния ден, в който учители и родители с тревога е трябвало да проверяват дали сред малчуганите има положителни за коронавирус. Най-хубавото е, че всички тестове са били отрицателни. Положителни били само емоциите при рецитирането на стихотворението, което ще заеме достойно място в школското творчество - било прието с подобаващи усмивки, смях и радост, взели превес над притесненията.
"То просто ми дойде от сърцето и душата, като се сетих какво ни очаква в този толкова различен ден - разказа пред "Марица" Гергана Манчева. - На всички много ни липсваше училището, както и общуването с децата. Знаете - с дистанционно обучение няма как да е същото. Чакахме с нетърпение да се върнем в класните стаи. Представях си как ще се съберем във фоайето, какви ще са емоциите, как децата ще пристигат, как ще се притесняваме. Реших да ги разведеля и се радвам, че успях. Беше невероятно весел за всички ни ден!".
В римуваната творба Гергана Манчева си пожелава всичко да мине по "мед и маргарин", както и станало.
А колегите й очаквали нещо такова от нея - всички я познават като талантлива поетеса, защото тя не за първи път пише стихове за училищния живот (и не само). Всички са пропити с невероятно чувство за хумор и представят нещата от училищния живот с приятелско намигване. Директорката на училището Грета Димитрова е една от големите почитателки на Гергана Манчева, от която има мил спомен - посветено лично на нея стихотворение, изпъстрено с обичайния свеж хумор. То стои в рамка на лично място в директорската стая, разказа Димитрова.
Гергана Манчева пък разказва, че пише от дете имечтае да издаде книга, но досега по една или друга причина не го е направила. С творчеството си обаче при всеки повод радва своите колеги от любимото училище. В него е учила като малка и казва, че само там може да се чувства толкова добре и толкова на мястото си.
А ето и най-новото й стихотворение посветено на масовото тестване:

Климентовци в действие
Днеска рано сме на сбирка.
Бъркане ще е без спирка.
Госпожата бързо крачи,
че има сутрешни задачи.
На стола мята си палтото,
плаши ѝ се чак окото.
Облича бялата си манта,
че ще бърка на аванта.
Шефът нищичко не ял,
чака своя персонал.
Правим тумба във фоайето,
усмивка грее на лицето.
Даже без Лидокаин,
а по мед и маргарин,
детето скача от леглото
и отива във школото.
Под мишница със топ хартия,
гладен, жаден завалия,
затичва се към госпожата,
първи Плюнчо е в играта.
Създаваме организация,
Климентовците - сензация.
На емоции - богати,
ама ЙОК сертификати.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?