Следвайте ни

Мащабна строителна програма планират и за 2021 г. в Сърница

viber icon

За поредна година Община Сърница планира ударна строителна програма в която само новите обекти са на стойност 2 219 929 лв., с която ще се подобри значително инфраструктурата в трите населени места и ще се решат дългогодишни проблеми, съобщи кметът Неби Бозов.

Капиталовата програма за 2021 г. е за 926 567 лв. С тях ще се извърши проектиране и изграждане на нова детска градина в с. Медени поляни, ремонт на общински път от ДГС Селище – с. Побит камък - с. Медени поляни, проектиране и изграждане на помпена станция и довеждащ водопровод в с. Медени поляни, съфинансиране за проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и пространствено оформление на сграда „Младежки дом и обществени услуги“, проектиране и строителство на улици в Сърница, дофинансиране на проект за Здравна служба, закупуване на комбиниран багер и автомобил за чистене на улици и др.

Предвидено е още изграждане на детски площадки, средства за обзавеждане на Дневен център за деца и младежи с увреждания, обновяване на пътя до туристическата местност Орлино, ремонт и подмяна на водопроводи, включително довеждащ, строителство на тротоари. Предвидени са и ремонти на ключови обществени сгради - базата на ОУ „Никола Вапцаров“ в с. Побит камък и на Младежки дом в гр. Сърница.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай