Следвайте ни

Марин Рачев: Трагедията в Хитрино ни показа колко сме малки и как трябва да си помагаме

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Днес към бедстващото Хитрино потеглиха обещаните от септемврийския кмет Марин Рачев 30-тонен багер и два 20-тонни самосвала със съответните шофьори и багеристи. Както съобщихме снощи, Рачев предоставя безвъзмездно техниката на колегата си - кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, да я използва по свое усмотрение за разчистване на руините след съботната трагедия.

„Сутринта се чух с кмета на Хитрино и се уточнихме чисто организационно как ще се действа. Щом пристигнат там, нашите хора ще бъдат посрещнати от зам.-кмета на Общината Ахмед Ахмед, който ще им възлага задачите. Механизацията ще остане в Шуменско до задействане на плана за цялостното възстановяване на щетите, с които лично премиерът в оставка Бойко Борисов се ангажира. Знаете, че още в понеделник Министерски съвет отпусна 10 милиона лева държавна помощ. Г-н Исмаил не криеше вълнението си от съпричастността, която получава от цяла България. Поднесох му моите съболезнования и въпреки, че не е много това, с което ще се отзовем, показваме по този начин своята солидарност и съпричастност. Събитията като тези ни показват колко сме малки и колко са безумни и безполезни междуличностните ежби от всекидневието. Случващото се там е една жива проповед за това как трябва да бъдем заедно, но не само в такива моменти, без значение от каква етническа или политическа принадлежност сме. Защото винаги водещ трябва да е обществения интерес пред личната неприязън и интригите”, коментира кметът на Септември Марин Рачев. Той използва възможността да благодаря на Управителя на Еко Хидро инж. Иван Делчев, който осигури абсолютно безплатно платформа за транспортирането на багера до Хитрино.

Целият екип на Община Септември застава зад кампанията за набиране на средства чрез SMS на номер 1466.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?