Следвайте ни

Марица поиска столични съдии за мачовете с тимове от топ-5

viber icon

Ръководството на футболен клуб Марица(Белово) е поискало от ОС на БФС - Пазарджик всички домакински мачове на отбора и тези с тимове от топ-5, независимо от мястото им на провеждане да се ръководят от рефери на столичната съдийска колегия.

Това е станало с нарочно писмо парафирано от шефът на клуба Георги Варев, научи "Марица".

Искането на беловци е в ответ на решенията на Дисциплинарната комисия при ОС на БФС, последвали последната им домакинска среща с Чепинец(2-2), след която Марица бе глобен със 750 лв. и лишен от домакинство за 2 мача.  

"В нашата аматьорска група единствените, които получават твърдо възнаграждение са съдиите. На база това становище трябва да се подхожда сериозно от тяхна страна и да си ръководят мачовете на ниво.

Такова нещо в последната ни среща не видяхме.

Обратното - бяхме свидетели на неадекватни съдийски отсъждания. Видяхме много пропуски на хората в черно. Да отбележим, че в годишен план общият бюджет на 17-те отбора в групата възлиза между 350-400 000 лв. Това са не малко пари във времена на криза за да съществува футбола в областта на ниво 4-та лига. Срещу тази сума трябва да се получава адекватно съдийство. Именно за това, от ръководството на Марица(Белово) решихме в мачовете срещу първите 5 отбора от групата и тези на домашен терен да изискаме външни съдии. Нищо, че ще ни струва по-скъпо", мотивираха решението си от щаба на ФК Марица. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?