102

"Марица" и "Чико" ще доиграят мача в Белово?

Отборите на "Марица"(Белово) и "Чико-Бунара"(Бяга) ще доиграят прекратния в неделя мач на стадиона в Белово. Припомняме, че при резултат 1:1 главният рефер Васил Лукаев взе решение за прекратяване на срещата от 23-ия кръг на "А" РГ - Пазарджик заради форсмажорни условия и колабирали от студа футболисти на стадион "Марица".

Днес ВрИД шефът на ОС на БФС в Пазарджик Йордан Линков съобщи за "Марица", че предстои доиграване на остатъка от мача, като играта ще бъде подновена при резултат 1:1, от 47-ма минута(втора на второто полувреме). "Съдиите ще бъдат същите, както и отборите", разясни Линков. Той допълни, че ще насрочи доиграване на срещата при "първа възможност", тъй като все още чака решение на СТК от София за съдбата на отложените мачове на Балкан(Варвара), Зенит(Ветрен дол) и Тракиец(Главница).

Според чиновници от ЗС на БФС в София обаче такова решение на казуса с двубоя "Марица" - "Чико" би било напълно нерегламентирано, защото е в колизия с нормативната уредба, касаеща  аматьорския футбол. Според тях мачът трябва да се изиграе от начало(от 0:0), а не да се доиграва и без да се зачита формирания в прекратения мач резултат(1:1).   

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?