Следвайте ни

Манолова: Ниските доходи са главният проблем на хората в България

viber icon

Основният проблем на хората в Пазарджик и в цялата страна са ниските доходи. Това заяви Мая Манолова, която по-рано днес бе в града ни за среща с граждани и предстоящо откриване на офис на „Изправи се.БГ“ тук. Той ще заработи до месец, тогава ще бъдат обявени и възможностите за контакт с местни представители.

Приоритет на гражданската организация е повишаване доходите на българските граждани, допълни Манолова. Минималният месечен доход за работещ човек да стане 1000 лв. чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017 – 2018 г. Настояваме за подкрепа от държавата за бизнеса, която да е под условие за запазване на работните места и повишаване на доходите, обясни председателят на „Изправи се.БГ“. Тя даде пример с Румъния, която през 2007 г. беше наравно с България, но след повишаване на доходите държавата не се е „счупила“.

С Отровното трио и „Има такъв народ“ се обединихме за противодействие на изборните манипулации. Това не е по силите на един субект или на една партия. Ще създадем мрежа от застъпници в близо 12 хил. секции в страната, за да гарантираме честността на изборите, заяви Манолова относно работната среща за честността на изборите, организирана от Отровното трио.

Тя заяви, че „Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа, която включва граждански организации, инициативни комитети и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева. Отворени сме и за други субекти. При нас са добре дошли и леви, и десни, каза Манолова.

Коментари (2)

Иво

Иво

29.10.2020 | 09:38

Това съм го казал отдавна! Повишаването на доходите няма да доведе до фалит, нито на държавата, нито на фирмите, защото по-високи доходи означава по-голямо потребление, респективно повече производство. Ниските доходи водят до застой. Разбира се тук не става въпрос за повичаване доходите на държавната администрация, нито на социалните помощи! Става въпрос за повишаване доходите в частните фирми, т.е. на хората, които произвеждат. Особено на квалифицираните кадри. Освен това, тази стъпка ще реши до голяма степен проблема с миграцията на българите извън страната. Решението е реални минимални часови ставки за различните видове труд - недопустимо е на инженер да се предлагат по-малко пари отколкото на сервитьорка! Съвсем друг е въпросът дали Мая Манолова е искрена и какви са истинските и мотиви!

Отговори
1 1
Туни

Туни

28.10.2020 | 15:27

г-жо Манолова, Вас не ви е грижа за доходите на гражданите, а само за вашите доходи и това е причина да обикаляте като калинка и да събирате електорат. Нямате срам, а да не говорим за морал. Видяхме човек с хората, когато бяхте омбуцман, а сега платен наглец и драпане със зъби и нокти да докопате власта, като поставено лице на #КОЙДУБАЙ

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?