32
Следвайте ни

Малшанс: Шофьор блъсна жена с 26 км/ч., но я потроши

Човекът оказал първа помощ, сам повикал полиция и съдействал, но наказанието не му се разминало

viber icon

Шофьор, за когото книжката е и средство да си изкарва прехраната, остава за 4 месеца без нея, а освен това е осъден на три години условно за блъскане на пешеходка. Случаят може да се определи като пълен малшанс - скоростта на автомобила е била не повече от 26 км/ч., но е довела до средна телесна повреда.

Случката се разиграва на един от оживените пазарджишки булеварди на 14 октомври 2019 година. Мъжът, който не е от града, бил тук по служебни задачи с фирмен автомобил. Стигнал до кръстовище и видял пресичащи пешеходци. Спрял и им дал път. После завил наляво в посока към центъра.

В същото време пешеходката била на тротоара. Тръгнала да пресича, движейки се бавно по пътното платно. Вече била стъпила на асфалта, когато служебната кола я връхлетяла, тъй като водачът я забелязал в последния момент, както признава той по-късно в съда. Автомобилът ударил жената, а тя паднала на асфалта.Шофьорът веднага слязъл и й оказал първа помощ. Звъннал и на 112, за да повика полиция. Веднага след това лично закарал пострадалата в Спешна помощ и със свои средства купил изписаните й медикаменти. След това се върнал на местопроизшествието, за да съдейства на полицията.

От експертизата на вещо лице става ясно, че скоростта на автомобила при сблъсъка е била не повече от 26 км/ч. Според експертите жената е стъпила на пешеходната пътека и е предприела пресичане 1,7 до 2 сек. след потеглянето на автомобила. При падането обаче пешеходката е получила множество наранявания и травми, сред които счупване на раменна става, чието лечение продължило месеци.

Пазарджишкият районен съд е определил наказанието на водача - три години условно и 4 месеца без право да шофира. Присъдата е потвърдена и от окръжните магистрати.

*Снимка 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?