32

Малчугани събраха дарения за пострадалите от наводненията

В първия учебен ден учениците от НУ „Отец Паисий“ Пазарджик се присъединиха към вълната на съпричастност към пострадалите от наводненията в карловските села. Призивът е - вместо да купуват цветя за учителите, деца и родители да направят дарение за бедстващите.     

В последните седмици станахме свидетели на огромна човешка трагедия. Хиляди хора от Карловско изгубиха всичко, което имаха, останаха без дом, без прехрана, без възможност за оцеляване. 

Учениците от 4А клас с класен ръководител Гергана Комсийска и всички родители съпричастно се включиха в кампанията за набиране на средства за пострадалите от наводненията в Карловско.

Децата бяха развълнувани, че могат да помогнат с един малък жест и с голямо сърце. Родителският актив отчете сумата от 262 лв., които ще бъдат преведени по обявена дарителска сметка: 

IBAN: BG81FINV91508416025382

BIC FINVBGSF

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО, УЛ. ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

        

Наводнението, породено от обилните и непрестанни дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами. Само обединени заедно, ставаме силни!

Желаещите да помогнат могат да се включат и с изпращане на SMS с текст DMS POMAGAME на кратък номер  17 777

 

*Автор - Гергана Фиданова-Комсийска

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?