Следвайте ни

Малчугани рисуваха по стихове на пазарджишки поети и писатели

viber icon

В Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев” се проведе образователен урок „Поетът с думи, аз – с боички. Деца рисуват по стихове на автори от Пазарджишкия край”. Децата от вторите класове в Начално училище „Отец Паисий“ бяха запознати с биографията и творчеството за деца на автори, свързани с Пазарджик – Константин Величков, Стоян Дринов, Никола Фурнаджиев, Цветанка Убинова, Таня Стоенчева и др. Представени им бяха техните книги, които са част от фонда на отдел „Краезнание“. Всяко дете си избра стихотворение от местен автор и получи задача да нарисува картина по него. Малките творци прочетоха пред останалите деца стихчето и представиха виждането си за писменото слово, но претворено с боички. На белите листове грейнаха цветя, пеперуди, морски и планински пейзажи. Учениците от 2-рите класове с ръководители Марияна Ешкенази, Гергана Комсийска и Благовеста Иванова се справиха блестящо с поставеното предизвикателство.
Децата бяха запознати с дейността на отдел „Читални“ и разгледаха богато илюстровани книги и енциклопедии от фонда.
Днес се състоя и втори урок с лектор Лъчезар Риков – директор на РБ „Н. Фурнаджиев“. Темата „Информационните носители и книгите в живота на хората“ беше представена пред 2-ри клас с ръководители Марияна Вишева и Гинка Атанасова. Децата с интерес гледаха представената презентация и се запознаха с експонатите в зала „Перото“.
Проведените мероприятия са част от инициативите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“.

*Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев” 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?