Следвайте ни

Малчугани показаха творби от отпадъци

viber icon

Община Стрелча и НУ „Паисий Хилендарски” отбелязаха Световният ден на рециклирането – 17 март. Началото на своеобразния екологичен празник бе поставен с експонирането на атрактивна изложба, посветена на рециклираните материали, подготвена от учениците със съдействието на учителите и родителите на децата.

Под ръководството на директора на НУ „Паисий Хилендарски” г-жа Иванка Илиева и класните ръководители бяха проведени беседи и видео уроци, в които малките възпитаници на стрелчанското начално училище придобиха знания за необходимостта от разделното събиране. В подготвените мултимедийни  презентации се отличиха Ивайла Дякова, Атанас Нешев, Калина Белухова и Кристиана Кацарова.
 
Отлично впечатление на гостите на празника направиха експонираните табла по коридорите на училището от клуб „Млад еколог”.
 
В деня на световния празник на рециклирането - 17 март, най-малките възпитаници на НУ „Паисий Хилендарски” в Стрелча – децата от подготвителните групи с ръководители Мария Иванова и Латина Караджова поздравиха всички присъстващи с песни и стихове на екологична тематика.
 
Усвоените знания учениците представиха в практическо занятие със съдействието на фирма, занимаваща се с разделно събиране на отпадъци и рециклиране. Точно в 11 часа на 17 март 2021 г. с много настроение малчуганите на началното училище  предадоха за рециклиране 14 контейнера събрани  хартиени и картонени отпадъци. В следващите дни те ще предадат и събраните от тях пластмасови и метални отпадъци.
 
В края на празника, посветен на екологията всички деца получиха книжка от дружеството, която разкрива ползите от разделното събиране.

Инициативата бе част от стратегията на Община Стрелча за формиране на екологично съзнание и навици както у подрастващите, така и у възрастрното население на общината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?