102

Мажоретки поведоха шествието за 24 май в Пазарджик

Празнично шествие от читалище „Виделина” до паметника на Св. св. Кирил и Методий" сложи началото на честванията за 24 май в Пазарджик.

По главната улица в два лъча преминаха ученици от пазарджишките училища и деца от детските градини, които се събраха пред общината. По традиция прозвуча химнът „Върви, народе възродени“, написан от Стоян Михайловски преди точно 130 години. 

В авангарда на манифестацията бяха мажоретките от ОДК - Пазарджик. Веднага след тях по Главната премина множеството ученици, учители и ръководен състава на училищата от областния център.

Кметът Тодор Попов шестваше рамо до рамо с държавните и общински ръководители на образованието в Пазарджик, директори на училища и други институции. 

След като колоната премина по бул. "България" програмата продължи с поднасяне на цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий. Там празничен рецитал изнесоха деца от Детска градина „Дъга“.

По-късно на площад „Константин Величков” се състоя концерт с участието на самодейни състави от Общински детски комплекс – Пазарджик.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?