32
Следвайте ни

Мъж с увреждания намерил и предал мистериозните пари зад "Елбрус"

viber icon

Възрастен мъж с увреждания е човекът, открил случайно преди дни немалка сума на тротоар зад хотел "Елбрус" в Пазарджик, за които от Областната дирекция на МВР съобщиха, че търсят собственика. Той също вече е намерен и си е получил парите, съобщи говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов.

"Това е една история за пример, един житейски урок, че нищо, което не е наше, не бива да задържаме за себе си" - коментира Стоянов, като допълва, че с колегите му искрено се възхищават от доблестната постъпка на човека, върнал сумата. Ако, като повечето хора с увреждания, той разчита само на инвалидна пенсия, със сигурност парите са щели да му помогнат да реши някой свой проблем. Но дори не се е замислил да ги задържи. Нещо повече - макар да е трудно подвижен, сам ги занесъл в Районното, за да е сигурен, че ще отидат където трябва.
Историята започва на 20 септември, когато 58-годишният мъж трябвало да се яви пред ТЕЛК. На път за там обаче видял на тротоара при кръговото на ул. "Генерал Гурко" 5 банкноти по 100 лева. Събрал ги и първо ги занесъл в близкото ателие за химическо чистене. Помолил служителките да ги запазят и предадат на собственика. Те обаче преценили, че това е твърде отговорно и е работа на полицията. Въпреки, че има проблеми с придвижването, човекът бавно и полечка стигнал някак до полицейското управление и предал сумата на дежурните.
След ден-два на съобщението в медиите за намерените пари се отзовал мъж, който точно описал колко са били, в какви купюри и посочил мястото, където бързайки, извадил портфейла си от джоба и най-вероятно там са паднали петте банкноти. Всичко съвпадало и те му били върнати. 
Мирослав Стоянов благодари и от свое име, и от името на дирекцията на медиите за ролята им за щастливата развръзка. Специални адмирации обаче изрази към човека, който изобщо не се е изкушил да посегне на чуждото и е положил всички усилия то да стигне до своя стопанин. 
"Достойната и честна постъпка на 58-годишния мъж е пример за гражданска доблест и заслужава дълбоко уважение" - коментира Стоянов, като допълни, че се надява такива добрини да са заразни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?