Следвайте ни

Мъгла падна над региона, видимостта на места е до 15-20 м

viber icon

Над по-голямата част от Пазарджишко има мъгла, която ограничава значително видимостта на водачите, предупреждават от Областната дирекция на МВР. На някои места, които са в близост до речни корита, видимостта е намалена до 15-20 метра. 

От сектор "Пътна полиция" призовават водачите да шофират с повишено внимание, с много ниска скорост и възможност за реакция при необходимост, да спазват необходимата дистанция, да тръгват на път с технически изправни автомобили. В градовете да се шофира с много ниска скорост която да позволи бързо спиране на автомобила при внезапно изскачане на пешеходци. 

В участъка от АМ "Тракия" обслужван от ОДМВР-Пазарджик също има места с гъста мъгла, за това водачите да се движат с по-ниска от максимално допустимата скорост. 

По пътищата в региона са изведени допълнителни екипи на Пътна и Охранителна полиция, които да следят за състоянието на пътната мрежа и да съдействат на участниците в движението. Има постоянен контакт с Областното пътно управление и общинските администрации, както и с фирмите, ангажирани с почистването на пътищата. 

От дирекцията приомнят, че пътят Пазарджик-Пловдив в участъка до село Мало Конаре е в ремонт и движението се осъществява само в едната пътна лента. При забелязани нередности, пътни инциденти или затруднения в трафика гражданите да подават сигнали на телефона за спешни повиквания - 112.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?