Следвайте ни

Магията на носията оживява на изложба във Велинград

viber icon

Велинград става домакин на фотоизложбата "Българските корени", представяща забележителни кадри с автентични български носии. Снимките са част от тазгодишните календари "Девойко, мари, хубава" и "Бела съм, бела, юначе". В рамките на изложбата ще се насладите на красотата на момичетата от региона, участвали в проекта, както и на красивото изпълнение на камерен комитски танц, съобщават от организаторите. 

Календарите на "Българските корени", освен че показват по един неповторим начин музейните експонати, които оживяват на съвременни красиви момичета, имат и своята кауза да подкрепят музеите в България, като популяризират тяхното богатство, а също и да им помогнат чрез дарение на бройки календари за тяхна реализация.

По време на работата върху календара "Бела съм, бела, юначе", посветен на магията на Родопите, създателите му получават подкрепа и от Историческия музей във Велинград и главния уредник Георги Куманов.

Откриването на фотоизложбата "Българските корени" е на 13 декември в Художествената галерия във Велинград, в къщата на голямата Цвета Шуманова, от 15:00 часа. 

Ралица Иванова

Ралица Иванова

Редактор

Ралица Иванова е на 28 години, възпитаничка на Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, бакалавър по българска филология в Софийски университет "Свети Климент Охридски" и магистър по публични комуникации в отбраната и сигурността във Военна академия "Георги С. Раковски".   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?