Следвайте ни

Ловци събират дарения за зарибяване на Марица

viber icon

Кампания за набиране на средства за зарибяване на отровената преди дни река Марица започва Ловно-рибарското дружество в Пазарджик. Целта на акцията е по-бързо да се възстанови популацията на загиналите водни видове.

Първите 1000 лева са осигурени от сдружението. Каси за дарения ще бъдат поставени в администрацията на организацията, както и в рибарски магазини в Пазарджик, съобщи инициаторът Андон Андонов. ​Зарибителният материал ще бъде пуснат, когато е сигурно, че водите на реката са безопасни и чисти.

Акцията вече е обявена във Фейсбук и събира десетки одобрителни коментари. Мнозина се радват на добрата инициатива и декларират готовност да дарят средства.

Андонов е известен като убеден природолюбител, не за първи път са заема с екоинициативи и е сигурен, че и този път хората от региона - не само рибари - ще се отзоват, за да възстановят живота в реката.

Той обаче хвърля предизвикателство и към институците, свързани с контрола над случаи като съботното брутално замърсяване на Пишманка и Марица. Припомня, че нито глобите, нито дори затворът са в състояние да поправят стореното. Призовава част от санкциите, които ще бъдат наложени на виновника - "Екоинвест" или управителя му, кото бе подведен под отговорност, да бъдат отпуснати за възстановяване на живота в реката. Или собствениците на фирмата да бъдат заставени да направят това за своя сметка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?