Следвайте ни

Листа от 13 кандидати, но без Пеевски, обяви ДПС

viber icon

Листа от 13 кандидати за народни представители издига ДПС, а изненадващото е, че в нея липсва името на Делян Пеевски. Депутатът, който традиционно участва в избори от Пазарджишки многомандатен район, този път не присъства като водач на нито една листа и не се е кандидатирал за следващ мандат.

Първото място сред имената на партията заема евродепутатката Искра Михайлова-Коларова, която влезе в Европарламента, след като Делян Пеевски изненадващо се отказа от поста си. Следва я регионалният лидер на ДПС Юмер Хамза, трети е бившият зам.-кмет на Велинград и депутат от сегашното Народно събрание Сергей Кичиков. Сред имената на другите претенденти са председателката на Общинския съвет в Батак Бахар Алил и зам.-кмета на Ракитово Цанко Моллов.

След като е регистрирала листата в РИК, Михайлова е коментирала, че е недопустимо вече 10 години страната ни да е в ЕС и да запазва последното си място. Партията ще търси консенсус за страната, за да тръгне напред. По думите й, трябва да реорганизираме както икономиката, така и институциите, за да постигнем догонващо и изпреварващо развитие, което да помогне на България да тръгне напред.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?