Следвайте ни

Лесичово получи отличие „Екообщина 2019“

viber icon

Лесичово бе сред общините, отличени  с приза „Екообщина 2019“. Наградата бе връчена на зам.-кмета Веселина Милкова от Нейно Превъзходителство Флоранс Рубин - Посланник на Р. Франция в България. Това стана на церемония във Френския институт, под патронажа на президента на страната ни Румен Радев.

Шест български общини с население под 10 000 жители бяха определени за победители и ще могат да реализират проект, чиято цел е да насърчи устойчивото градско развитие. Градовете победители са: Смядово, Драгоман и Сапарева баня за проекти за съоръжения, функциониращи със слънчева енергия; Ново село за проекта за устойчиво управление на публичното пространство; Лесичово за проекта за енергийна ефективност на сграда; Антоново за проекта за управление на отпадъците.

Конкурсът Екообщина е основан през 2016 г. в България, за да създаде устойчива мрежа от контакти по предизвикателствата пред устойчивия град между централните и местните администрации, изследователските центрове и университетите, НПО, училищата, сдруженията и предприятията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?