Следвайте ни

Лекарка и акушерка от Пазарджик ще получат почетен знак от президента

Д-р Мария Пишмишева и Благовеста Костова са сред отличените медици в Деня на здравните работници

viber icon

На 7 април, сряда, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, по случай Световния ден на здравето държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

На първата церемония - от 10.30 часа, държавният глава Румен Радев ще удостои с почетен знак осем медици. Една от тях е д-р Мария Пишмишева-Пелева, ръководител на инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик от 2013 г.

На церемония от 13.30 часа с почетния знак на държавния глава ще бъдат наградени още седем здравни работници. Сред тях е Благовеста Костова – една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация и представител на България в годишните срещи на Европейската акушерска асоциация. Тя също е от Пазарджик и е посветила дълги години от трудовия си път на жените в региона, като и досега води курсове за бъдещи и настоящи майки.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?