Следвайте ни

Лекар, лаборантка и учителка с COVID, още двама са починали

viber icon

РЗИ Пазарджик информира за двадесет и две положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните шест са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на девет жени и тринадесет мъже.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 23 до 59 години; от град Пазарджик - 7, една жена е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“;  от град Септември – 1, учител в СУ „Хр. Ботев“ – Септември; с. Чолакова – 1, клиничен лаборант в „МБАЛ-Велинград“.

Мъже, на възраст от 33 до 76 години; от град Пазарджик – 8, от тях хоспитализирани са трима - един в МБАЛ „Хигия“, двама в „МБАЛ-Пазарджик“; един от новооткритите позитивни е лекар в МБАЛ-Пазарджик; от село Синитово - 1. От град Пещера – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“; от град Велинград – 1, от село Голямо Белово – 1, от село Лесичово – 1, хоспитализиран в COVID-ОАИЛ на „МБАЛ-Пазарджик“.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали:

* жена на 61 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващи заболявания захарен диабет и артериална хипертония;

* мъж на 64 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващо заболяване остра бъбречна недостатъчност.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?