Следвайте ни

LED осветление ще монтират по улиците на Велинград

viber icon

На 07.04.21г. кметът на община Велинград д-р Костадин Коев подписа Договор с Министерство на енергетиката за изпълнение на Проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура-системи за външно изкуствено осветление на Велинград”.
Градът ни е сред 20-те български общини, одобрени за финансиране по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г. и Норвежкия фонд.
Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 782 505 лв. и включва подмяна на старите осветителни тела на територията на града с нови енергоспестяващи /LED-лампи/. Ще се изградят 78 електрически табла, които ще бъдат свързани в система за управление, контрол и мониторинг.
Срокът за реализиране на проекта е 18 месеца.С приключването му ще бъдат значително намалени разходите за улично осветление, ще се повиши енергийната ефективност, а условията на живот и сигурността за населението ще се подобрят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Истина

Истина

08.04.2021 | 17:42

Че за какво им е лед осветление на тея про-сти пияни селяндури във Велинград ? То там само Ци-гани и комунисти,, общо взето из-мет

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?