Следвайте ни

Лечебни заведения настояват да се разкрие Медицински колеж в Пазарджик

viber icon

На последната сесия на Общинския съвет на Пазарджик съветникът д-р Борис Манев внесе отворено писмо до кмета Тодор Попов и общинските съветници. В  него се настоява за разкриване на Медицински колеж в град Пазарджик. 

Зад идеята застават ръководствата на четирите болници в общината, както и Центъра за спешна медицинска помощ. Те предлагат  общинското ръководство да обсъди възможността за съвместяването в една сграда на бившия Педагогически колеж на спортни дейности и „Специалисти по здравни грижи“.

Градът ни има потенциал да заеме своето място и на национално ниво и по отношение на обучението  и изграждането на млади специалисти по здравни грижи. Всички ние знаем, че  един от най-актуалните социално-политически проблеми е именно дефицитът на кадри в здравеопазването. Вече са проведени разговори на академично ниво с два Медицински университета, които изразяват  готовност за изнесено обучение на  такива  специалисти в Пазарджик и подготовка на лекционна програма на курсовете, които ще бъдат провеждани. Очакваме категоричната подкрепа и на Общинските съветници в Пазарджик. Вярваме, че и на правителствено ниво, този проект ще бъде високо оценен и подкрепен, пише в отвореното писмо.

Д-р Манев, който е и директор на Центъра за спешна медицинска помощ, призова своите колеги от различните политически сили да подкрепят идеята, която търси своята реализация от години. Той се надява  още тази година да започне и реална работа по  проекта. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?