Следвайте ни

Лаборатория прати бременна за зелен хайвер

Жена с остра анемия измина напразно 2 км в жегата, за да вземе резултати

viber icon

Бременна в петия месец със силно изразена анемия прекоси целия град, за да вземе резултати от пазарджишка лаборатория, само за да чуе, че заради недоглеждане от страна на персонала е казано да отиде в грешния ден. В деня, в който си направих изследванията, техниката имаше някакъв проблем. Не знам това ли беше причината, но пациентите се бавеха страшно много. А все пак това е просто лаборатория - не правят прегледи, разказва Габриела. Докато чакала заедно с още четирима-петима души, всички с удивление слушали как от кабинета се водел разговор на висок тон между пациент и медицинските служители, че човекът е от Мало Конаре, колко спокойно било там, но че нямало работа. Всички отвън потропвахме нервно с крак и чакахме търпеливо реда си, разказва Габриела.

Когато бременната жена влязла, младо момче се суетяло наоколо и се чудело как медсестрите са успели да свържат две мишки към един компютър. Дали заради това, или поради други причини, след като ми взеха кръв, не успяха да ми дадат номерче, с което да си проверя резултатите в интернет, за да не се разхождам излишно. Казаха ми да отида на следващия ден. И аз, и жената, която беше дала кръв преди мен, попитахме по кое време да минем. Отговорът на служителката беше категоричен: "Когато и да дойдете, изследванията ще са готови".

На следващия ден Габриела имала час при хематолог. Комбинирала посещението на специалиста с ходенето до другата лаборатория, откъдето трябвало да си вземе резултатите. Трябвало да отложи няколко служебни ангажимента, за да може да свърши заплануваното. За съжаление нямала директен транспорт от хематолога до лабораторията и се наложило да върви пеша около два километра и половина.

Беше дванайсет и половина на обяд. Най-голямата жега, разказва Габриела. Заради анемията, която имам, често ми прилошава, когато се наложи да вървя по-продължително и то под слънцето. Стигнах ни жива, ни умряла в лабораторията. И за мой късмет улучих точно обедната им почивка. Почаках ги половин час и влязох да си взема изследванията. Служителката ме попита за имената ми, кога съм дала кръв, после погледна към календара, след това към мен и с гузен поглед промълви: Олеле, Габриелче, разходила съм те напразно. Те изследванията ти сега се работят. Утре може да дойдеш да си ги вземеш".

Стиснах зъби и запазих самообладание. Не съм от хората, които обичат да правят скандали на публични места, макар че в случая си бях в пълното право да ги вдигна във въздуха. Бременна в петия месец, с анемия, излязла по време на работа и за какво? За зелен хайвер!

Най-учтиво ги помолих поне да ми дадат номерче, за да си видя резултатите в интернет и да не се разкарвам трети път. Слава Богу, поне това успяха да направят, разказва Габриела и споделя, че се надява скоро да не се налага отново да прави изследвания и да попада пак в подобна нелепа ситуация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?