Следвайте ни

Купувате жива елха, помагате на семейство да има дете

viber icon

Живи елхички в саксия продава благотворително Горското стопанство в Пазарджик пред сградата си на булевард "Александър Стамболийски" 50. Коледните дръвчета струват 15 лева, като 5 лева от всяко ще бъдат заделени за кампанията "Посади надежда", която тази година ще бъде в партньорство с фондация "Искам бебе" и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми.

Кампанията за благотворително закупуване на живи елхи е на Министерството на земеделието, храните и горите и ще продължи до коледните празници. 

След като бъдат купени, коледните дръвчета в саксия на Горското стопанство трябва да бъдат поставени на балкон или в двор. Пръстта им трябва да бъде поддържана постоянно влажна, но в никакъв случай да не бъдат наторявани, защото дръвчетата са в състояние на покой. "Внесете на топло в последния момент - дните преди Коледа, така елхичката ще има възможност да се адаптира. Не е добре коледното дръвче да престоява вътре повече от две-три седмици. Изнасянето пък не бива да става веднага на студено. Хубаво е да престои в хладно помещение няколко дни, а ако нямате такова, сложете саксията в по-закътано място на двора или на балкона в по-топъл ден или при снеговалеж. Коледното дръвче трябва да се засади на открито преди започване на вегетационния сезон (март, началото на април)", съветват специалистите. 

Ралица Иванова

Ралица Иванова

Редактор

Ралица Иванова е на 28 години, възпитаничка на Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, бакалавър по българска филология в Софийски университет "Свети Климент Охридски" и магистър по публични комуникации в отбраната и сигурността във Военна академия "Георги С. Раковски".   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?