Следвайте ни

Кучета и котки паднаха жертва на примамки с отрова

Полиция и прокуратура издирват злосторниците

viber icon

Бездомни и домашни животни в Козарско са станали жертва на поредна нечовешка жестокост - изяли са разхвърляни по улиците примамки с отрова. Жителите на селото са потресени от случилото се и се канят да сезират прокуратурата, до полицията вече е депозиран сигнал.

На 10 април младеж от ​Козарско забелязва примамките и се опитва да предупреди съселяните си да пазят кучетата и котките, но най-вече - малки деца да не слагат в устата си нищо, намерено на земята. Оказва се, че е закъснял - още на същия ден заваляват оплаквания за отровени любимци, както и улични животни, за които обаче милостиви хора са полагали някакви грижи и са ги обичали. Не се знае колко са убитите от зверството четириноги. Още на същия ден е повикана полиция, а следобед е направен оглед на място. 

Местните обаче не крият опасенията си, че макар служителите на реда и общината, която също е сезирана, да си свършат старателно работата, това ще има временен ефект - няма как да се осигури 24-часово наблюдение навсякъде, за да не се повтаря. Затова в момента подготвят жалба до прокуратурата. Към нея ще бъде приложена и подписка с искане злосторниците да понесат сурови наказания. По закон за убийство на гръбначни животни е предвиден и затвор, припомнят инициаторите на подписката.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че случаят е поет от служители на Районното управление в Пещера и участъка в Брацигово. Образувана е преписка, която е докладвана на Районната прокуратура. Издирват се очевидци, които могат да дадат данни за извършителите и да помогнат за разследването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Томов

Томов

14.04.2021 | 16:55

И животните имат душа, а хората в селото да си спомнят отрядите на ОФ. По добре ще си свършат работата,че и мутрите ще бягат от тях.

Отговори
0 0
Ттомов

Ттомов

13.04.2021 | 16:43

Те хората унищожиха вече 32 години,вие мислите за кучета и котки!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?