32

Куче почина при нелегални боеве с животни

Мащабна полицейска операция разкри замесени в залаганията от Пазарджик, Пловдив, София и още 7 населени места

Нелегални боеве с кучета с незаконни парични залагания са разкрити при мащабна полицейска операция в цялата страна. Акцията била силно затруднена, тъй като за провеждането на битките бил избран труднодостъпен терен в местността Влайков връх край панагюрското село Елшица. Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация. 

В неделя следобед органите на реда пристъпили към действие. Периметърът около местността бил блокиран и в полицейския капан попаднали общо 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те живеели в различни краища на страната - Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел. В близост до мястото са установени и 38 леки коли и джипове. За битките бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите открили тежко ранено от боеве куче. То било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар. За съжаление, въпреки положените грижи, в резултат на тежките травми и наранявания животното е починало. 

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и иззети са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве. Всички оказали се на мястото лица са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик. 

Специализираната операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик и колегите им от РУ-Панагюрище. За успешния край на реализацията активно са съдействали екипи на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР-Пловдив. В резултат на усилена оперативна работа криминалистите от областната дирекция и колегите им от районното управление в Панагюрище събрали данни за подготовката на незаконните боеве с кучета и залагания. 

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на незаконната дейност продължава.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
циганите, дето изчезват според стъкмистиците

циганите, дето изчезват според стъкмистиците

08.12.2022 | 15:31

ги правят тия боеве!

Отговори
1 3
RANDI

RANDI

08.12.2022 | 14:55

Безумие,кога в държавата ще има закони за тези изверги.А може би е редно всички тези организатори и участници да бъдат пуснати в тези ограждения или бог знае каквото са спретнали и както е организирано да се бият, млатят или гризят ,за да се забавляват сами....изтребвайки се.......................Това ли ги забавлява,да малтретират животни??!!!!Жалко за животинката,не е издържала и се отървала.......

Отговори
5 0
Почина?

Почина?

08.12.2022 | 12:36

Е, дано душата му да отиде в рая.

Отговори
5 0
Даа

Даа

08.12.2022 | 14:36

Може и да обявят тридневен национален траур, паметник, посмъртен орден, някоя улица...

Отговори
4 4
Пловдив

Пловдив

08.12.2022 | 11:24

Изроди!

Отговори
11 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?