32

Куче нахапа главата на четиригодишно дете

Момченце е било жестоко нахапано от куче във Велинград. Пострадалото дете е прието в Общинската болница в града с ужасяващи разкъсни наранявания по цялата глава, съобщиха от лечебното заведение. Претърпяло е няколко операции. Към момента е стабилизирано, в добро общо състояние.

Представяме Ви 4-годишния герой Румен, който в късния следобед на 4 юни (неделя), приет в Хирургично отделение, с ужасяващи разкъсни наранявания по цялата глава, в следствие на множество ухапвания от куче, с големи тъканни дефекти и липси, с риск от развитие на инфекции, написаха от лечебното заведение.

Започнато е своевременно лечение, съобразено с всички медицински стандарти, от хирургичен екип- д-р Георги Шопов и д-р Кемал Аликов.

Извършени са неколкократни оперативни процедури, целящи саниране и ликвидиране на възможни усложнения, както и пластично- реконструктивни операции за възстановяване на тъканните поражения.

Към настоящия момент детето е стабилизирано, в добро общо състояние. Възстановяването върви гладко и предстои изписване.

На малкия герой желаем ЗДРАВЕ!

На екипа БЛАГОДАРНОСТИ! - написаха още от здравното заведение.

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 7 оценки
4.1/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Велин

Велин

09.06.2023 | 23:16

Много жени се снушават с кучета. Затова така яростно ги защитават. Много случай има когато се заклещват и е необходимо лекар да ги раздвой. Много хора дори се хранят с кучетата си в една чиния.

Отговори
4 1
Дончо Петров

Дончо Петров

09.06.2023 | 23:04

Тези който разхождат кучета без намордник и кайшка, трябва да бъдат завръзвани за някой стълб или дърво и всеки да ги удря и плюва.

Отговори
2 1
А тези кучкари, които НЕ почистват изпражненията

А тези кучкари, които НЕ почистват изпражненията

10.06.2023 | 22:03

на животното си, трябва да бъдат принуждавани да го изядат!!! Само така ще осъзнаят, че ИМАТ задължения, които трябва да изпълняват ако искат да отглеждат куче!!!

Отговори
1 1
Петя Ангелова

Петя Ангелова

09.06.2023 | 23:00

Политиците се хранят с месо на ниски цени. Тогава да започнат да им сервират по столовете месо от кучета. Ако не им харесва да изнасят кучетата в чужбина и да им чистят изпражненията по улиците и парковете.

Отговори
2 1
Жана Николова

Жана Николова

09.06.2023 | 22:52

Кучетата се превърнаха в свещени животни. Дори се качват и се возят в обществения транспорт. Това че усраха детските площадки и тротоарите никой не взима необходимите мерки. Хората не смеят да ги изгонят за да не бъдат съдени заради свещени животни.

Отговори
3 2
Невена

Невена

09.06.2023 | 22:44

Заради бездействието на властите, хората си отмъщават като тровят или убиват кучетата. За да не бъде така трябва да се изнасят кучетата в Китай и да внасяме скоростни влакове. Китайците обичат кучетата както българите обичат агнетата.

Отговори
2 1
Димитър

Димитър

09.06.2023 | 22:36

Жалко че кучетата не нахапват и не убиват депутатите. Защото бездействието им е равносилно на престъпление. Непрекъснато се увеличават нападенията от кучета. Затова трябва защитниците на животните да бъдат осъдени да плащат обезщетения на всички пострадали от кучета.

Отговори
3 2
така ли ?

така ли ?

09.06.2023 | 09:45

ЖАЛКО ЗА СЛУЧАЯ И МЪКИТЕ НА ДЕТЕТО НО НЕ ПИШЕ КАК Е СТАНЛО ....ОБИКНОВЕНО КУЧЕТО НЕ Е НАЙ ВИНОВНОТО....

Отговори
6 2
Моля, когато пишете подобни съждения,

Моля, когато пишете подобни съждения,

09.06.2023 | 14:50

да не забравяте, че малките деца обичат животните и много-много не мислят, че все пак животното може и да е опасно!!! Сега ще се почне сагата "майката къде е била, детето го е предизвикало". Хайде да спрете да обяснявате КАК няма начин кучето да е виновно и да си припомните как през юни 2019 година 5 кучета разкъсаха и изядоха жив 39-годишен мъж край софийското село Владо Тричков, който ПРОСТО си е вървял по пътеката!!! Кучетата, убийци бяха кане корсо и са ДОМАШНИ кучета!!!!! И ги приспаха!!! "Колко НЕХУМАННО", ще възкликнете! Я, стига с подобни глупости "кучето не е виновно". Естествено, че самото куче НЕ може да носи отговорност!!! Но пък може да бъде приспано ако продължи да напада хора!!! И естествено, че ИМА ВИНОВЕН и това е СОБСТВЕНИКЪТ на кучето: физическо лице (кучкаря) или общината, на чиято територия БЕЗКОНТРОЛНО се развъждат и разхождат бездомни кучета, някои от тях и агресивни!!! Предлагам Ви, господине/госпожо, да осиновите въпросната каракачанка, ухапала детето и да пробвате да докажете на обществеността, че сте ПРАВА: демек, че въпросната каракачанка НЕ Е ОПАСНО куче!!! В противен случай, доказвате поговорката "битият бит, ..." - завършека й го знаете!!!

Отговори
3 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?