32
Следвайте ни

Креативност в ковид кризата: Строителен маркет изнесе търговията в палатки

viber icon

Най-големият строителен хипермаркет в Пазарджик изнесе част от стоките си на открито, за да може да са достъпни и за хора без задължителните "зелени" сертификати. Палатките са построени на площите пред търговския обект и вече посрещат клиенти.

"Магазините ни са отворени и приемаме посетители, спазвайки последната заповед, свързана с противоепидемичните мерки. За всички клиенти без зелен сертификат в сме подготвили шоурум на открито, където нашите консултанти ще се погрижат максимално да Ви улеснят в пазаруването" - пишат от ръководството в обръщение към гражданите, като припомнят за още една опция - пазаруване чрез сайта на фирмата.

От дружеството уверяват още, че правят всичко по силите си, за да удовлетворят желанията на всички клиенти, независимо дали имат сертификат или не, като същевременно не нарушават нито една заповед на здравните власти.

Идеята се прилага не за първи път. При частичното затваряне по време на една от предходните вълни от КОВИД няколко търговски обекта в града (както и колегите им в други места в страната) потърсиха спасение за дейността си с шатри за продажби на открито. Очаква се и сега да опитат да сведат до минимум загубите, като заложат на шоуруми и акцентират върху възможностите за електронна търговия.

А реакциите на потребителите са противоречиви. Някои провокират ръководството да остави само търговията на закрито, за да се види какъв ще е оборотът само от ваксинирани. От магазина обаче припомнят, че действащите в момента мерки не са наложени нито от тях, нито от бизнеса. Както и че фирмите за нехранителни стоки, техните служители и клиентите им са еднакво потърпевши от така създалата се ситуация. А шоурумът е възможност за хората без сертификати да напазаруват, без да нарушават правилата.

Ревностни почитатели на хипермаркета обаче изразяват своята морална подкрепа и добавят утешителни думи, че и това ще мине. Подчертават, че комплексът е сред любимите места на пазарджиклии, защото е добре уреден и организиран: освен огромния зареден магазин има тоалетни, кафе, бистро, детски кът, автомивка, удобен голям паркинг. Допълват, че ще им липсва добрата кухня в заведението към хипермаркета, но „ще дойдат отново светли дни и ще можем да ядем супичка там“.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

РЗИ

РЗИ

27.10.2021 | 14:40

Сега сватбите и кръщенета само на открито

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?