32

Кръводарителска акция в памет на Георги Арнаудов организират негови близки

Новата благотворителна кампания "Усмихни сърце" в памет на незабравимия Георги Арнаудов ще започне на 10 октомври, съобщават близки на починалото едва 18-годишно момче, които организират акцията. Тя отново ще бъде съвместна инициатива между приятелите на Георги и Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Всеки, който иска да направи едно добро дело и да помогне на някой, който се нуждае от кръвопреливане, може да го направи, включвайки се в кампанията.

На 10 октомври е неговият рожден ден. На този ден няма как вече да бъдем с него, но той отново може да ни обедини за една добра кауза - допълват инициаторите.

Ето какво гласи цялото съобщение за акцията:

Той живееше така, че докосваше хората и ги караше да се усмихват. Общуваше лесно с малки и големи и не беше трудно да създава приятелства. Не показваше своята болка. Георги Арнаудов беше силен и борбен и имаше най-усмихнатото сърце. Затова и продължава много да липсва на всички, които го познаваха. На 10 октомври е неговият рожден ден. На този ден няма как вече да бъдем с него, но той отново може да ни обедини за една добра кауза.
На 10.10. 2022 г. стартира новата благотворителна кръводарителска кампания „Усмихни сърце“, която за пореден път ще бъде съвместна инициатива между приятелите на Георги и Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Всеки, който иска да направи едно добро дело и да помогне на някой, който се нуждае от кръвопреливане, може да го направи, включвайки се в кампанията.
Поставяме началото на 10 октомври, но този път акцията няма да бъде само един ден, а ще продължи до края на месеца, за да може повече хора да имат възможност да бъдат добротворци, които ще усмихнат нечие нуждаещо се сърце.
Желаещите да дарят кръв могат да го направят всеки ден от понеделник до петък от 7.30 до 12.30ч. в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Всеки доброволен кръводарител, който се включи в кампанията “Усмихни сърце“, ще получи антистрес топка във формата на сърце.
Ползите от кръводаряването са много, както за човека, на който ще бъде прелята кръв, така и за нас самите. Редовното кръводаряване подобрява здравните ни показатели.
Някой се нужда от кръв на всеки две секунди.
Около 1 на 7 души влезли в болница се нуждаят от кръв.
Кръводаряването отнема около час от нашето време, но може да спаси поне един живот!
Дарете кръв и почувствайте колко е хубаво да направиш неочаквана добрина за някой друг. Има толкова много хора, които всекидневно се нуждаят от кръвопреливане. Точно нашите капчици кръв може да помогнат на някой, за да живее. Нека не се колебаем, а да усмихнем повече сърца. Сигурни сме, че Георги ще ни гледа от някъде и ще се радва.
Дарената кръв е безценна, така както човешкият живот и приятелството!
„Ако ти се усмихнеш, ще се усмихна и аз. Не е важно дали ти ще видиш усмивката ми или аз ще видя твоята. Дори не е важно какво ще видим. По-важно е какво ще почувстваме!“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?