Следвайте ни

Кръводарителска акция се провежда днес в Панагюрище

viber icon

За втори път тази година в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище ще се проведе акция за кръводаряване. Първата беше през юни – по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител и в нея се включиха 13 доброволци, служители на лечебното заведение и граждани.
От 9.00 до 12.30 часа днес в болницата със съдействието на Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, доброволци отново ще имат възможност да помогнат нечий живот да бъде спасен.
Лекарите припомнят, че кръв могат да даряват всички хора на възраст от 18 до 65 години и тегло над 50кг. Процедурата по кръводаряване не крие абсолютно никакъв риск за организма. Тя стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и повишава защитните сили на организма. Не съществува никакъв риск от заразяване на кръводарителите. Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване, са стерилни и за еднократна употреба. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв. Количеството на дарената кръв се възстановява като количество за 24 часа, а като качество – 3-4 седмици.
„Като дарявате кръв, можете да спасите живот! Безопасна кръв за всички!“.
Припомняме, че преди 5 дни и БЧК в средногорския град проведе поредната успешна акция. В нея се включиха 20 кръводарители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?