32
Следвайте ни

Кръстава с голямо дарение за незрящите сестри, чиято къща изгоря

Събрани са 8000 лева, предприемачи предлагат помощ

viber icon

Жители на Кръстава са направили голямо дарение за незрящите сестри от Динката, чиято къща изгоря преди дни. Това се случва в момент, когато в родопското село също има 11 семейства без дом - къщите им бяха унищожени при голям пожар на 13 август.

 

„Съдбата на двете сестри Иванка и Златка трогна стотици хора и всеки жест за тях е проява на благородство ​- казва зам.-кметицата на Лесичово Веселина Милкова след първите дни от кампанията, организирана в помощ на незрящите жени. ​- Когато обаче при мен дойдоха хора от Кръстава, където също има толкова много нуждаещи се от дарения и подкрепа, останах без думи! Докараха цяла кола с храна, дрехи, завивки, вещи от първа необходимост, дариха и пари. Личеше си, че не са богати, а даренията са събирани с акция​ - кой каквото има на сърце. Беше толкова вдъхновяващо и трогателно, толкова изразително показва, че доброто е живо! Попитах ги - добре, вие имате толкова хора, на които трябва да помагате, защо решихте да дарите и за нашите пострадали? А те ми отговориха, че винаги са били единни и винаги са се старали да подкрепят изпадналите в беда. Особено чувствителни към темата са сега, когато нещастието на част от хората в тяхното село им е показало колко е важно да бъдем хора.“ 

Милкова разказва още, че нито за ден двете сестри не са останали сами, след като се разбра, че се нуждаят от помощ. Десетки доброволци се стичат в дома им, за да разчистват не само останките от изгорелия покрив, но и избуялите храсти в двора, които биха пречили при предстоящия ремонт. По дарителската сметка са постъпили близо 8000 лева. Има превод за 3000 лева, има и такива за по 5 лева - малко, но от сърце. Всеки помага според възможностите си.

В Общината звънят и много предприемачи, готови да съдействат. От Пловдив има предложение за фургон, в който да бъдат настанени останалите без дом жени. Всеки момент се очаква строител да се заеме с гредореда на покрива, изявил е и желание да направи вътрешна баня и тоалетна. Друг бизнесмен пък е заявил готовност да постави за своя сметка нова дограма след възстановяването на изгорялата къща.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?