32
Следвайте ни

Крадците на кабели от тролейбусната мрежа са били професионалисти

viber icon

Професионалисти са били апашите, които през нощта срещу 16 септември отмъкнаха 60 метра кабели от въздушната електроконтактна мрежа на тролейбусите в Пазарджик, коментират запознати със случая. По тези проводници тече ток 600 волта и човек без специфични познания не би могъл да ги свали и вземе, без да пострада. Чудо е, че няма и други инциденти, свързани с посегателството, извършено в района на завод "Каучук", защото макар да е промишлена зона, в района все пак има движение, включително и на пешеходци и колоездачи.

От "Тролейбусен транспорт-Пазарджик" казват, че това е невиждано за цялата история на дружеството посегателство в цялата му 30-годишна история. Размерът на щетите все още не е уточнен, но са големи, като се има предвид, че включват не само кабелите, но и няколкото часа работа на аварийната група за възстановяване на мрежата. Заради спецификата на мястото обаче не е имало пропуснати курсове. По тази линия минава тролей сутрин около 8,00 часа и следобед около 17,00 часа. Първият е успял да мине на батерии, а до разписанието на втория липсващите проводници са били възстановени.

Полицията разследва случая. Правен е оглед на място, изискани са записи от видеокамери на близки предприятия.

Молим гражданите, които са видели хора със съмнително поведение в близост до посоченото място да сигнализират в полицията - призоваха от транспортната фирма.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тъпаците!

Тъпаците!

17.09.2021 | 18:04

Пазарджик, където градския транспорт е само с тролейбуси хората си пазят мрежата а в Пловдив умишлено управляващите я унищожиха! Защо бе Зико Тотев, така направихте? Кой Ви плати? Петко ли? Дошков ли? Чолаков ли? За да може да им плащате постоянно милиони от бюджета! Колко ви е комисиона? Кажете си за да ви олекне!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?