Следвайте ни

Крачка назад: Забраниха масовите събирания във Велинград

viber icon

Забрани за провеждане на масови мероприятия със събиране на много хора на едно място разпореди кметът на Велинград Костадин Коев. Заповедите за това са издадени вчера и влизат в сила на старта на летния туристически сезон, на който местните представители на този бранш основно разчитат.

Уважаеми жители на община Велинград, днес подписах две заповеди, с които забранявам провеждането на масови мероприятия от частен и обществен характер, съобщи в обръщение до съгражданите си кметът. Множеството новозаразени, ниският капацитет на болничните заведения на територията на общината, както и масовото неспазване на мерките за безопасност и дистанция на различни мероприятия са причината да издам тези заповеди. Всичко е насочено единствено и само към опазването на здравето, което е на първо място - преди забавленията, празненствата и икономиката. Ако сме здрави, ще можем да се веселим и да възстановим бизнеса! 
Моля Ви да се пазим!".

Така Денят на Велинград, който тази година трябваше да се отбележи на 4 юли, няма да се състои. Основната причина за отмяната на празника е усложнената епидемична обстановка. В подкрепа на заповедта на кмета д-р Костадин Коев са и становищата на читалищата, чиито състави са в основата на програмата, свързана със събитието. Ръководствата на ЦПЛР-ОДК, ОНЧ „Св.Св. Кирил и Методий -1905”, НЧ „В. Левски -1904” и НЧ „М. Драгинов-1936” в свои писма изразяват притесненията си за здравето на самодейците и зрителите, предвид извънредната обстановка в страната и нарастването броя на заболелите територията на Община Велинград, съобщиха от местната администрация.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?